Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας στο Kayseri

By | October 16, 2023

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας στο Kayseri

Η Καϊσέρη, η πρωτεύουσα της περιοχής της Καππαδοκίας, είναι μια πόλη διάσημη για τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές. Φιλοξενεί πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο τόσο με τις ιστορικές δομές όσο και με τις φυσικές ομορφιές. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για μέρη όπου μπορείτε να περάσετε ευχάριστα και να εξερευνήσετε με την οικογένειά σας στο Kayseri.

1. Κάστρο Kayseri

Το Κάστρο Kayseri είναι ένα από τα συμβολικά κτίρια της πόλης και ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Χτίστηκε από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α’ τον 5ο αιώνα. Το κάστρο αποτελείται από τείχη, προμαχώνες και παρατηρητήρια. Μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στην πόλη ανεβαίνοντας στην κορυφή.

2. Όρος Erciyes

Το όρος Erciyes είναι ένα άλλο σύμβολο της Kayseri. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα στην Τουρκία και ένα τέλειο μέρος για να κάνετε χειμερινά σπορ με την οικογένειά σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτες στη φύση ή να κάνετε πικνίκ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

3. Μουσείο Gevher Nesibe

Το Μουσείο Gevher Nesibe είναι το πρώτο μουσείο υγείας της Τουρκίας και ένα από τα σημαντικά ιστορικά κτίρια της πόλης. Αυτό το κτίριο, που χτίστηκε μεταξύ 1206-1207, ανήκει στην περίοδο των Σελτζούκων. Το μουσείο εκθέτει την ιστορία της ιατρικής και τις εξελίξεις της Kayseri στον τομέα της υγείας.

4. Χουνάτ Χατούν Τζαμί

Το Χουνάτ Χατούν Τζαμί είναι ένα από τα παλαιότερα τζαμιά στο Καϊσέρι και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με την ιστορική του δομή. Το τζαμί χτίστηκε από τον Σελτζούκο σουλτάνο Alaeddin Keykubad I το 1238. Η ξυλουργική και η διακόσμηση στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακά.

5. Οίκος Ατατούρκ

Ένα άλλο μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στο Kayseri είναι το Atatürk House. Το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή και του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στο Καϊσέρι ανοίγει στους επισκέπτες ως μουσείο. Εδώ εκτίθενται αντικείμενα και φωτογραφίες από τη ζωή του Ατατούρκ.

6. Μουσείο Nuri Demirağ

Το Μουσείο Nuri Demirağ χτίστηκε για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του διάσημου Τούρκου μηχανικού, επιχειρηματία και βιομήχανου Nuri Demirağ. Το μουσείο εκθέτει οχήματα όπως αεροπλάνα και τρένα που κατασκεύασε ο Nuri Demirağ. Υπάρχει επίσης μια ενημερωτική έκθεση για τη ζωή και τα επιτεύγματα του Demirağ.

7. Sultan Marshes

Το Sultan Marshes, μια από τις φυσικές ομορφιές του Kayseri, είναι ένα ιδανικό μέρος για παρατηρητές πουλιών. Πολλά διαφορετικά είδη πουλιών ζουν σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Τουρκίας. Οι περίπατοι στη φύση και οι δραστηριότητες παρατήρησης πουλιών που θα κάνετε εδώ θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις με την οικογένειά σας.

Τοποθεσία Μεταφορά Ώρες εργασίας Είσοδος Κάστρο Kayseri Δημόσια συγκοινωνία ή ταξί 08:00 – 19:00 Δωρεάν Mount Erciyes Όχημα ή δημόσια συγκοινωνία 24 ώρες ανοιχτό Χρέωση σκι Μουσείο Gevher Nesibe Δημόσια συγκοινωνία ή ταξί 09:00 – 17:00 Δωρεάν δημόσιο τζαμί Hunat Hatun μεταφορά ή ταξί 08:00 – 18:00 Δωρεάν Atatürk House Δημόσια συγκοινωνία ή ταξί 09:00 – 17:00 Δωρεάν Μουσείο Nuri Demirağ Δημόσια μεταφορά ή ταξί 09:00 – 17:00 Δωρεάν Sultan Marshes όχημα ή ταξί 07:00 – 17 :00:00 Δωρεάν

Το Kayseri φιλοξενεί πολλά μέρη όπου μπορείτε να περάσετε ευχάριστες διακοπές με την οικογένειά σας με τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της. Τα παραπάνω μέρη είναι μόνο μερικά παραδείγματα, υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη για επίσκεψη στην πόλη. Σας συνιστούμε να μην αγνοήσετε το Kayseri όταν κάνετε τα σχέδια των διακοπών σας.

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας στο Kayseri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *